Automatska čaklja je proizvod koji služi za sigurnost na moru. Radi se o mezomarineru ili čaklji koja ima 2 namjene:

  1. Služi kao klasična čaklja, ali je kompaktna, čvrsta, višenamjenska i može se razvući na duljinu od čak 3,14 metara (pri tome je još uvijek funkcionalna)
  2. AUTOMATSKA PATENTIRANA čaklja – naprava za samostalan privez plovila na bovu, kolonu ili bitvu.

Automatska čaklja 5 webOva patentirana čaklja dolazi pod trgovačkim imenom “MARINER VM Total”. Dakle, ona nije mezo-mariner (polu-mornar) već MARINER, dok VM označava inicijale inovatora koji je generirao patentiranu čaklju, a Total označava da se radi o polifunkcionalnom proizvodu. Uz korištenje AUTOMATSKE ČAKLJE provlači se konop kroz obruč za vezanje, primjerice na bovu:

Automatski privez 3    Automatski privez 4

STAVI KONOP NA ČAKLJU – ZAKAČI BOVU, BITVU, itd – POVUCI ČAKLJOM – KONOP JE PROVUČEN, PRIMI GA (Jednostavno i samostalno!)

Postoje dva proizvoda (kraća i dulja čaklja) i razlika je samo u maksimalnoj duljini razvlačenja. Razvlači se nakon jednostavnog pritiskanja osigurača i to u tri izvlake do 2,50 metara (kraća izvedba) ili u duljoj izvedbi do 3,14 metara (Automatska čaklja 1 – maksimalna duljina razvlačenja je 3,14 metara/Automatska čaklja 2 – maksimalna duljina razvlačenja je 2,50 metara).

Prospekt VM Total bova

Automatska caklja bitva

Automatska čaklja MARINER VM TOTAL je čaklja koja se može u tri koraka razvući do 3,14 metara, a u svakom položaju je kompaktan i čvrst mariner za guranje i privlačenje plovila.

Vezanje na ponton, na bitvu ili kolonu je jednostavno i obavlja se samostalno, uz pomoć ekstra duge čaklje za automatski privez.

MARINER VM TOTAL – Automatska čaklja

More je neprocjenjiv biser. Uživanje na plovilu je kruna zadovoljstva i opuštanja. Ne dozvolite da vam išta pokvari neponovljive doživljaje i plovidbu. Mariner VM Total je patentirana čaklja koja pored ostalog služi i za automatski privez plovila na bovu, na bitvu pontona ili za kolonu na rivi.

Mariner VM Total je napravljen od anodiziranog aluminija, oblikovan u čvrstu strukturu, od specijalne plastike otporne na UV, udarce i ogrebotine. Na njega ne utječe sol te nije potrebno pranje slatkom vodom, može se prilagoditi na 3 različite duljine do čak 314 cm.

S Marinerom VM Total se lako dosegne muring i vaše plovilo lako odgurne, čvrsto privuče ili lagano zaokrene od obale, ograde ili drugog plovila.

Zahvaljujući svom patentiranom rješenju Mariner VM Total automatski provlači konop i nije vam potrebna osoba za primanje cime.

MARINER VM Total, automatska čaklja pruža sigurnost, jer je privez brz i jednostavan – postavi se konop na vrh čaklje, zakači se bitva, povuče se automatska čaklja i konop je prošao kroz oko za vezanje na bitvi, bovi ili metalnoj alci za vezanje plovila.

Mariner VM Total je hrvatski proizvod, ali globalno rješenje za problem priveza plovila kako po lijepom vremenu – tako i po vjetru i nevremenu.

Na moru je sigurnost iznad svega – zaštitite sebe i svoje plovilo.

Ne dozvolite da vam strah odnese vrijeme i umanji savršen doživljaj na moru.

Ukoliko imate Mariner VM Total ne morate niti visiti u zraku za vezanje na bovu. Mariner VM Total to radi umjesto vas!

Nabavite svog pouzdanog MARINERA – dobro došli na www.registarprotect.hr!

PATENT BROJ: P20140234A