Osobni zvučni alarmi iz Engleske (Cambridge) – stigli i u Hrvatsku

Osobni alarmi koji funkcioniraju na temelju zvučnog signala su vrlo popularni alarmi koji se diljem Europe upotrebljavaju kao personalni alarmi za samoobranumediji za signalizaciju i sredstva za zaštitu i spašavanje. U Engleskoj (Cambridge) se proizvode patentirani zvučni alarmi u obliku aerosola (mali sprej) i oni na bateriju. Osnovni aerosol zvučni alarm WALK EASY (u spreju) je najviše zastupljen i prodan je u preko 7 milijuna primjeraka! Karakteristike osnovnog WALK EASY aerosol zvučnog alarma su sljedeće:

  • Jednostavno se aktivira tako da mu se otvor u obliku lijevka okrene prema cilju, a pritiskom prsta u utor na kapici aktivira se moćan zvučni alarm
  • Radi čak i ako se koristi naopako ili u nekom bočnom položaju
  • Više od šest minuta zvučnog izlaza ili 300 povremenih aktivacija
  • Jačina zvuka je približno 138 decibela
  • Kada se poklopac potisne, alarm će nastaviti raditi čak i ako je pao na zemlju
  • Izrađen je u Velikoj Britaniji (Engleska- Cambridge).

Ostali alarmi iz skupine aerosol zvučnih alarma kombiniraju niz tehnologija, kao što su: snažan zvuk, označavanje nevidljivom tintom, upotreba odbojnog mirisa (na biljnoj bazi), forenzičko označavanje jedinstvenim DNK kodom.

Osobne zvučne alarme koji rade na bateriju (REACTA, TRIGGA, itd.) pogoni struja od 9V. Oni kombiniraju tehnologije: zvuk (do 2 sata), svjetlo u boji (do 24 sata), stroboskopsko osvjetljavanje,  ali koriste i inteligentna rješenja uz pomoć patentiranih senzora (REACTA) pomoću kojih alarm “zna” kad ga držite u ruci (kad ga ispustite on se aktivira!).