PITANJA I ODGOVORI

Što je International Security Registar (Internacionalni Sigurnosni Registar- ISR)?

Internacionalni Sigurnosni Registar (ISR) je vrlo siguran, profesionalni akreditirani sigurnosni registar koji djeluje na internacionalnom nivou. ISR povezuje pojedince i stvari preko jedinstvenih sigurnosnih kodova koji su originalni kao otisak ljudskog prsta. U ISR je upisano preko 14.000.000 vozila. Registrirano je trenutno preko 30 milijuna jedinstvenih kodova za razne stvari. ISR je baza koja sigurnosnom označavanju daje puni smisao. Registar fizički djeluje na više lokacija i rezervnih sigurnih pozicija i online (za sada je registar funkcionalno dostupan na 7 jezika), Registar postupa sukladno zakonima o zaštiti osobnih podataka. Registar ima Hrvatsku inačicu ISR registra i podržava Hrvatski jezik.

Registar ima više funkcija i djeluje kao: profesionalna internacionalna sigurnosna banka podataka (do sada upisano preko 14.000.000 vozila i preko 30 milijuna sigurnosnih kodova; online odredište za provjeru statusa vrijednih stvari na sedam jezika (na Hrvatskom: http://www.isrcodecheck.com/indexCroatian.html); sigurna baza podataka za pronađene predmete koja koristi online Obrazac za pronalazak predmeta; sustav za prikupljenja podataka, analize i izvješća o regionalnom/nacionalnom stanju kriminaliteta. ISR je dio sustava RETAINGROUP – UK vodećeg dobavljača za sustave sigurnosnog označavanja i registracije za motornu industrije za više od 30 godina. ISR ima 365/24/7 dostupnu online ili telefonom stručnu visoko-obučenu ekipu koja je prošla sigurnosne provjere (stroge Thatcham revidirane protokole) i koja pruža usluge tijekom cijele godine (nema odgovora strojeva ili snimljenih poruka).

Na čemu se temelji sustav RETAINAGROUP?

Retainagroup sustav temelji se na jednostavnim, ali vrlo učinkovitim postupcima – obilježavanje, registracija i verifikacija (četvrti element je povrat/zadržavanje vlasništva stvari).

Ako je moja stvar, npr. vozilo registrirano na ime tvrtke, trebam li dati svoje osobne podatke na ISR?

Da, ako se registrirate unesite svoje osobne podatke. Bit ćete ovlašteni kontaktirati ISR ​​izvan radnog vremena, osiguravajući mir 24 sata dnevno.

Je li moguće za nekog drugog dobiti ime ili bilo koje druge pojedinosti o njemu putem ISR?

Ne. Ukoliko vas zanimaju informacije o tuđoj imovini, npr. vozilu koje želite kupiti, određene provjere možete učiniti na ISRCODECHECK gdje je javno dostupna provjera o ispravnosti jedinstvenog koda i statusu (krađa, kloniranje, uništenje) određene stvari upisane u ISR. Vlasnik stvari će biti obaviješten ukoliko netko postavlja dodatna pitanja o njegovoj stvari. ISR sustav funkcionira strogo sukladno zakonima o zaštiti osobnih podataka.

Što trebam učiniti ako su moja adresa ili podaci o stvari (npr. vozilu) promijenjeni?

Ažuriranje možete realizirati na više načina. Najjednostavnije je ažuriranje online na ISRCODECHECK preko linka http://www.isrcodecheck.com/indexCroatian.html. Otvara se ISR ulaz s izabranim Hrvatskim između 7 jezika te je potrebno kliknuti na OBRAZAC ZA AŽURIRANJE, a potom izabrati vašu vrijednu stvar (npr. vozilo). Popunite dokument Obrazac za ažuriranje informacija i pritisnite Potvrdi na kraju za slanje. Drugi način je također online ažuriranje na ISR ONLINE REGISTRACIJA – tako da odete na http://www.retainagroup.com/theisr_hr.html i najprije kliknete na HRVATSKI između 7 ponuđenih jezika. Potom izaberite kategoriju u koju spada vaša vrijedna stvar (npr. vozilo) te otvorite dokument OBRAZAC ZA AŽURIRANJE INFORMACIJA. Popunite podatke i pošaljite ga pomoću Potvrdi na dnu obrasca. Treći način je da nas kontaktirate (vidjeti Kontakt) i mi ćemo obaviti posao za vas besplatno.

Što će se dogoditi ako moje vozilo ili označena stvar budu prodani?

Jednostavno, ta činjenica će biti uvažena u ISR-u i to na način da će se promijeniti podaci o vlasniku. Zbog toga je nužno da se inicira navedena promjena u ISR. To se može realizirati tako da nam pošaljete e-mail, pismo na našu adresu u Zagrebu ili Makarskoj ili telefonskim kontaktom. Za razliku od nekih drugih baza podataka koje naplaćuju godišnju ili trogodišnju naknadu, ISR ne naplaćuje posebno upis stvari u registar. Nema ni mjesečnih ili godišnjih naknada niti pretplate za registriranu vrijednu stvar. Također ISR ne naplaćuje ni ažuriranje podataka. Međutim, za prijenos vlasništva stvari naplaćuje se naknada koja nije velika, ali pokriva dio troškova.

Koja je svrha registriranja kilometraža mog vozila u ISR?

Ovo štiti kupce od kupnje rabljenih vozila koja imaju krivotvorenu kilometražu. Na taj način kriminalci imaju još jednu kočnicu, jer ne mogu lažirati kilometražu označenih vozila. To je još jedan mehanizam prevencije i odvraćanja od krađe označenih vozila.

Kako mogu registrirati svoje podatke na ISR, ako sam kupio vrijednu stvar ili vozilo koji su već označeni i upisani u ISR?

Za razliku od nekih drugih baza podataka koje naplaćuju godišnju ili trogodišnju naknadu, ISR ne naplaćuje posebno upis stvari u registar. Nema ni mjesečnih ili godišnjih naknada niti pretplate za registriranu vrijednu stvar. Također ISR ne naplaćuje ni ažuriranje podataka. Međutim, za prijenos vlasništva stvari naplaćuje se naknada koja nije velika, ali pokriva dio troškova. Kako bi osigurali da stvar (vozilo ili sl.) i dalje bude zaštićeno obratite nam se s povjerenjem (pošaljete nam e-mail, šaljite pismo na našu adresu u Zagrebu ili Makarskoj ili nas kontaktirajte telefonom).